Ventrilo Tech Support

Ventrilo Tech Support (http://forum.ventrilo.com/index.php)
-   Windows Client (http://forum.ventrilo.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Windows 10 ver 20180:1000 (http://forum.ventrilo.com/showthread.php?t=4505682)

unclepierre 08-07-2020 02:35 AM

Windows 10 ver 20180:1000
 
My Vent suddenly started producing a digital type noise from my microphone, I changed to a different mike with the same results. I'm on the Windows insider program and so I tried Vent on my tablet which was ok and then updated to the same version as my pc. This immediately produced the digital noise from my microphone. My sound is fine in Teams, Zoom and sound recorder, its just Vent that messes up.
Unclepierre

Prog-Rocker 08-07-2020 08:56 AM

we will try to duplicate this.

what is the name of the audio device?
are the mics using on-board audio or a usb conneciton?

also check to make sure the BIOS/chipset/audio drivers are up to date.

unclepierre 08-07-2020 09:21 AM

I use a Sennheiser GSA 670 ( a bluetooth connected to its own usb dongle ) and a bog standard desktop mike also usb. Both give the same results. I don't have an analogue Mike to try. I have rolled both the pc and tablet ( Surface pro 3 ) back to version 10175:1000 and they both work fine.
Thanks

Unclepierre

Prog-Rocker 08-07-2020 01:10 PM

Dev just tested with the 20185.1000 version and it was nasty. what we did find is all formats of the GSM codec have the problem. Opus sounds good.

what codec is the server and/or channel configured for?
what version of vent are you running?

unclepierre 08-08-2020 01:35 PM

I am using Lightspeed as a server which uses GSM 6.10 22kHz 16bit. My Vent is 3.0.8, the server doesn't support ver 4.
I'm just glad it wasn't me doing something wrong!
And Windows has just automatically updated back to 20185 when I'd asked it not to!
Thanks for your help
Uncle

unclepierre 08-09-2020 11:13 AM

I have tried the speex codec, the only alternative to GSM on lightspeed and that works. Problem solved for me!

Uncle

asherxo 08-24-2020 07:23 AM

Quote:

Originally Posted by unclepierre (Post 5029704)
I have tried the speex codec, the only alternative to GSM on lightspeed and that works. Problem solved for me!

Uncle

Thanks for the update. I aka ms remoteconnect hope this solves my problem too.

Metaphysis 09-05-2020 06:18 AM

Looking for the best toilet https://bestflushingtoilets.org/best-toilet/? Check this review that talks about the best toilet brands in the market that you could ever have.


All times are GMT -5. The time now is 08:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.